El port de Badalona ampliarà el varador per la Copa Amèrica

El port de Badalona ampliarà el varador per la Copa Amèrica
Mar Martínez
31/07/2023 - 14:32

Port, Front Marítim - La celebració de la Copa Amèrica a Barcelona l'any que ve arribarà amb canvis de fesomia al port de Badalona que veurà ampliat el seu varador, segons l'entitat gestora del port, Marina Badalona. L'entitat vol que algun dels equips que participen en aquesta competició de rellevància internacional triïn el port de la nostra ciutat com a base de la seva segona embarcació a la competició, i que alguna de les regates prèvies tinguin a la ciutat el punt de partida.

Port de Badalona màstils

La previsió és que a la tardor comenci una primera fase d'obres al varador que en preveuen que incrementi en un 30 % la superfície i passi dels 7.000 metres quadrats actuals a 9.500. En actuacions posteriors, aquesta plataforma de ciment habilitada per al manteniment i reparació d'embarcacions, arribaria a una superfície final de 13.000 metres quadrats, guanyada a un terreny on ara hi ha aigua. La voluntat del gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, és aconseguir 'un dels varadors més grans de Catalunya'.

IMANOL SANZ GERENT MARINA BADALONA FOTO PORT VARADOR frame

Segones embarcacions de la competició, regates i nous amarraments

La Copa Amèrica de vela es desplegarà a la ciutat de Barcelona durant dos mesos, entre l'agost i l'octubre de l'any vinent, per acollir les competicions de sis equips. Les embarcacions principals restaran al port de Barcelona. La voluntat del port de Badalona és ser seu de l'embarcació de substitució d'alguna de les formacions i també punt de referència en les regates prèvies.

El port de Badalona compta a ser destí turístic dels aficionats d'un dels esdeveniments esportius més importants i que més retorn econòmic genera. En aquest sentit, preveu habilitar una cinquantena de punts d'amarratge per als seguidors que arribin en vaixell.