El pressupost tira endavant amb la majoria del PP i el suport del PSC

El pressupost tira endavant amb la majoria del PP i el suport del PSC
Mar Martínez
08/01/2024 - 23:16

Badalona - Aprovat de manera definitiva el pressupost municipal. Més de 223 milions i mig d'euros. Creix un 17 %. I, recorda el Partit Popular, feia anys que no succeïa que un pressupost s'aprovés tot just començar l'any. Ho ha fet amb la majoria absoluta dels populars i el suport dels socialistes. Però la negativa de comuns, Guanyem i republicans.

Així que, des de l'oposició, només els socialistes, amb Fernando Carrera al capdavant, han celebrat que el pressupost tiri endavant, i que ho hagi fet amb algunes de les propostes que el govern ja va assumir mentre el confeccionava.

L'alcalde, Xavier García Albiol, ha agraït el suport del PSC en l'aprovació del pressupost i ha posat en relleu la voluntat transformadora del govern amb la contractació de personal.

Ni Guanyem ni comuns han presentat al·legacions. Però si ho ha fet el grup republicà, tot i que li ha servit de poc perquè totes han estat rebutjades. Àlex Montornès, president del grup municipal d'ERC, en destacava les relatives a l'accés a l'habitatge.

Des dels Comuns, la presidenta del grup municipal, Aïda Llauradó ha dit que el diferent enfocament sobre les desigualtats socials és motiu de manca d'entesa amb el govern del PP. I Dolors Sabater, de Guanyem, diu que no es podrà avançar, encara que hi hagi més diners, si l'estructura municipal no canvia.

Per cert, que tant comuns com republicans han reclamat que els salaris de les treballadores i treballadors de Badalona Comunicació (Televisió de Badalona, Ràdio Ciutat de Badalona i portal web bdncom.cat) s'equiparin als de treballadors municipals amb llocs de feina similars. I així ho ha reflectit Esquerra en les seves al·legacions. Uns sous que estan un 30 % per sota del qual correspondria.