El primer any de majoria d'Albiol, a judici en el darrer debat de grups de la temporada

El primer any de majoria d'Albiol, a judici en el darrer debat de grups de la temporada
Jordi Ribàs / Àlex Sisó
19/06/2024 - 20:45

Badalona - El primer any del mandat de majoria absoluta del partit popular ha estat el centre del darrer debat de grups de la temporada 2023-2024. Mentre l'oposició ha carregat contra la gestió del govern d'Albiol, acusant-lo d'incomplir promeses i de mentir a la ciutadania, el PP s'ha defensat recriminant a la resta de grups la seva responsabilitat en el desgavell que, afirmen, s'han trobat a l'ajuntament.

L'oposició en bloc, tot i que han reconegut una bona gestió tècnica de la tragèdia de Canigó, han carregat contra la manera de fer del govern i de l'alcalde. Per això, Daniel Gràcia, regidor del grup municipal del PP i 3r tinent d'alcaldia, ha contraatacat afirmant que la resta de partits van deixar l'ajuntament en un caos en els anteriors mandats i ha qualificat l'oposició com 'destructiva'.

Fent balanç del primer any de govern, els socialistes han parlat de desgavell, els comuns de 'postureig' i els republicans de promeses falses. Per l'exalcaldessa i presidenta del grup de Guanyem, Dolors Sabater, la fórmula d'Albiol és senzilla: promeses, acusacions i espectacles.

Un dels punts més criticats per l'oposició ha estat el tancament de l'alberg per persones sense sostre Can Bofí Vell, que han qualificat de drama social. De fet, el president del grup del PSC, Fernando Carrera, ha acusat el govern d'atemorir les persones acampades a la plaça de la Vila a través de la Guàrdia Urbana, encenent els llums dels vehicles durant la nit. Una afirmació que, per cert, ha estat resposta pel govern local després del debat, quan han afirmat que estan “completament segurs de la professionalitat del Grup Especial d'Intervenció Policial”.

El debat també ha girat entorn del model turístic. Mentre que el govern treu pit d'haver tornat a posar Badalona al mapa, l'oposició considera que el model d'Albiol es fonamenta en l'espectacle i la improvisació, i asseguren que vol convertir la ciutat en una espècie d'atracció turística com Disneyland o seguir el model de Benidorm. Així ho han assenyalat tant Rosa Trenado, portaveu del grup de Badalona En Comú Podem, i Àlex Montornès, president del grup local d'Esquerra Republicana.

En definitiva, malgrat les múltiples crítiques d'una oposició que considera insuficient la gestió d'aquest primer any, el govern insisteix a reivindicar la seva acció i afirma que està reconduint el futur de la ciutat.