El productor Alberto Gallego s'endú el premi PAC per 'De Nit' atorgat pels Productors Audiovisuals de Catalunya i FILMETS

El productor Alberto Gallego s'endú el premi PAC per 'De Nit' atorgat pels Productors Audiovisuals de Catalunya i FILMETS
Raquel Moreno Escudero
25/10/2023 - 13:49

Badalona - El productor de «De nit» Alberto Gallego ha rebut aquest dimecres el Premi Productor Emergent PAC que atorga l'associació de Productors Audiovisuals de Catalunya juntament amb el FILMETS Badalona Film Festival. Un guardó valorat en 1.800 euros, 500 euros en metàl·lic, 5 hores de mentoria, un any de pertinença a la PAC i la Venus de Badalona.

Amb l'objectiu de buscar nous talents en la producció audiovisual catalana, aquest reconeixement vol premiar el risc i la llibertat creativa del productor, posant en valor la seva tasca. Una figura absolutament necessària en el món audiovisual, però molt desconeguda fora del sector segons expliquen des de la PAC. Per al premiat Alberto Gallego, fundador de la productora Gentileza Películas, rebre aquest guardó representa un èxit després de només dos anys de trajectòria treballant en projectes de ficció. «De Nit» de la directora Ona Jané parla de la relació entre mare i filla, protagonitzada per les actrius Greta Fernández, Marta Millà, i la badalonina Anna Azcona.

PREMI PAC 1

D'altra banda el curtmetratge «Niuada» de la directora catalana Valeria Cuní, la guionista Rita Acebrón i el productor Ferran Giol ha rebut la menció especial del Premi PAC. Per al productor de Pausa Dramàtica, aquest reconeixement els encoratja a seguir treballant en nous projectes.

premi pac 3

La PAC reivindica el curtmetratge com a format imprescindible dins del ventall de la producció audiovisual, ja que segons destaquen, és un dels primers exercicis de producció que es planifica i es porta a terme de forma semiprofessional. El lliurament de premis s'ha fet al Centre Cultural El Carme en les activitats paral·leles que organitza el FILMETS Badalona Film Festival.