Alumnes europeus conviuen amb famílies de La Salut gràcies a Erasmus+

Alumnes europeus conviuen amb famílies de La Salut gràcies a Erasmus+
Anna García de Albéniz
06/10/2023 - 15:35

La Salut, Badalona - Apropar noves cultures, forjar amistats i millorar el nivell d'anglès. El projecte Erasmus + de l'Institut Enric Borràs de Badalona permet als alumnes de primer de batxillerat viure aquestes experiències en primera persona. Enguany el centre ha rebut estudiants d'Àustria i d'Itàlia.

L'institut ha acollit aquesta setmana la visita de 13 joves de 16 anys, sis austríacs i set italians. El projecte es basa en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. És per això que els alumnes han treballat temes relacionats amb el medi ambient com ara les energies renovables o la potabilització de l'aigua. Es tracta d'un programa educatiu consolidat que facilita la mobilitat internacional de l'alumnat. Un aspecte cabdal, apunta Mònica Ramos, cap del departament d'anglès.

Els alumnes poden conèixer Europa més enllà de les aules. I es que conviuen durant una setmana amb una família de la ciutat i poden fer visites culturals. A Badalona s'han apropat a l'Ajuntament, a la platja, al museu i al pont del petroli. El que més els ha agradat, coincideixen, la gastronomia, el clima, i el litoral badaloní. Així ho expliquen l'Alina, estudiant d'Àustria i l'Anna, que ha vingut des d'Itàlia.

Alina:

Els estudiants de l'Enric Borràs es mostren entusiasmats de poder participar en aquesta iniciativa. De fet, ja esperen amb candeletes la seva visita a l'estranger. Ho expliquen la Belén i la Zoe.

Aquesta proposta educativa va néixer l'any 2017 a l'Institut Enric Borràs i la voluntat és mantenir-la en el currículum del centre. De fet ja han contactat amb centres de Turquia i Itàlia de cara el proper curs.

WhatsApp Image 2023-10-06 at 12.35.36