El Programa Iria de Grameimpuls ofereix a les colomenques formació en professions tradicionalment masculinitzades

El Programa Iria de Grameimpuls ofereix a les colomenques formació en professions tradicionalment masculinitzades
Anna García de Albéniz
26/02/2024 - 21:11

Santa Coloma de Gramenet - Més de 130 dones de Santa Coloma de Gramenet han participat des del 2018 al programa Iria. Es tracta d'un projecte impulsat per Grameimpuls que ofereix a les participants un itinerari formatiu en oficis tradicionalment masculinitzats. D'aquesta manera, busca trencar estereotips de gènere i alhora fomentar la igualtat d'oportunitats.

El projecte Iria inclou tallers i formacions d'àmbits professionals ocupats principalment per homes com ara l'electricitat, la construcció, l'automoció o la fontaneria. I es que, de fet, només 1 de cada 10 treballadors en aquests sectors són dones. El curs, format per vuit mòduls, està adreçat a veïnes de Santa Coloma de Gramenet i el seu perfil és força homogeni. En parla Lourdes Tarrés, gerent de Grameimpuls.

Des de l'empresa municipal colomenca apunten que la valoració del programa és molt positiva ja que el grau de satisfacció de les persones beneficiàries, per exemple, s'enfila fins un 97%. L'Evelyn Varela, una de les participants, es mostra satisfeta amb el temari après en les 150 hores del curs. De fet, assegura que és molt complet i que els coneixements teòrics assolits els pot aplicar en situacions de la seva vida quotidiana.

Enguany el programa arriba a la seva dotzena edició. Tot i que un dels cursos ja va començar el mes de febrer, n'hi ha un altre de previst el proper mes de maig. Precisament el termini d'inscripció està obert i encara queden places disponibles.