El projecte CATaMARà vol apropar la població a la Xarxa Natura 2000 marina de Catalunya

El projecte CATaMARà vol apropar la població a la Xarxa Natura 2000 marina de Catalunya
Àlex Sisó
20/06/2023 - 20:00

Badalona - Apropar i donar a conèixer a la ciutadania els espais protegits del mar Mediterrani, seguint com a ruta de navegació La Xarxa Natura 2000. Aquest és l'objectiu del projecte CATaMARà, una proposta d'educació ambiental impulsada per Submon, una fundació sense ànim de lucre que treballa per conservar la biodiversitat marina i per assolir un ús sostenible del medi marí.

MAPA1

El projecte CATaMARà pretén contribuir en la divulgació dels valors naturals de la Xarxa Natura 2000 dels espais marins i costaners a Catalunya, dins d'un marc Europeu de conservació del territori. Per transmetre els coneixements a la població, s'han elaborat un recull de recursos impresos i digitals, com mapes i vídeos, perquè la ciutadania conegui i adquireixi hàbits per mantenir el benestar de l'ecosistema marí. Cristina Planella és biòloga i educadora ambiental de Submon.

mapa ok projector

Planella destaca que entre la població hi ha una certa desconeixença sobre els hàbitats marins. Ha posat com a exemple la posidònia, una planta aquàtica que esdevé una barrera natural contra la regressió de les platges i que molta gent, diu, la confon amb brutícia. El projecte CATaMARà s'ha presentat aquest dimarts a l'escola del Mar de Badalona. Els recursos disponibles es poden consultar al web de la Fundació Submon: www.submon.org/projecte-catamara/