El projecte de cohabitatge 'Llars Horitzó' creix amb dos pisos més per a gent gran vulnerable

El projecte de cohabitatge 'Llars Horitzó' creix amb dos pisos més per a gent gran vulnerable
Susana Soldado
13/06/2024 - 13:19

El projecte «Llars Horitzó» creix amb dos pisos més i ja són 25 les persones grans en situació de vulnerabilitat que se'n beneficien.

Coll i Pujol - Dos habitatges que se sumen a l'edifici de la Rambla que es va posar en funcionament durant la pandèmia, i que permeten que gent gran en risc d'exclusió pugui tenir un sostre on viure.

L'Estrella i la Purificación són dues de les quatre persones que comparteixen pis al barri del Coll i Pujol dins la iniciativa «Llars Hortizó». Cada una d'elles paga un lloguer assequible que mai sobrepassa el 30% dels seus ingressos. D'aquesta manera, poden gaudir d'una habitació individual i serveis compartits com ara la cuina o el menjador. Fa dos mesos que hi conviuen. Per a la Purificación el pis és com casa seva, encara que sigui compartit, 'això dona molta seguretat a les perones que, com jo, hem passat per moments difícils a la nostra vida', explica, 't'ajuda a buidar motxilles'

Més enllà d'oferir un sostre digne, el projecte «Llars Horitzó» permet millorar la qualitat de vida de les persones que comparteixen espai, ja que, en viure en comunitat, poden fer front a la soledat no volguda. De fet, són persones autònomes en el seu dia a dia i reben el suport setmanal d'un educador social per acompanyar i resoldre neguits. La Gala Larxe és educadora social de la Fundació Llars Compartides. Visita els dos habitatges un cop per setmana, un moment que serveix perquè es coneguin millor. 'No han de ser amics, han de saber compartir' assegura Larxe que els ajuda a empoderar-se. 'Davant d'un problema al pis, han de solucionar-ho ells, no jo, no sóc cap directora' explica.

LLARS HORITZO 2

El projecte «Llars Horitzó» es fa gràcies a l'aliança entre les fundacions Llegat Roca i Pi, Llars compartides i Càritas Diocesana. Totes tres entitats tenen com a objectiu ampliar la iniciativa per poder aconseguir l'envelliment digne dels més grans.