El projecte de cohabitatge La Constel·lació del Gorg ja té solar

El projecte de cohabitatge La Constel·lació del Gorg ja té solar
Mar Martínez
22/05/2024 - 18:44

Progrés - La cooperativa Col·lab espera poder tenir a punt el projecte de cohabitatge La Constel·lació del Gorg per entrar-hi a viure en dos anys. De moment, han comprat un solar al carrer Progrés on es construiran dotze pisos amb espais d'ús comunitari. El suport mutu i combatre la soledat formen part de la filosofia de vida d'aquest projecte destinat a persones amb discapacitat i majors de seixanta-cinc anys.

L'arquitecta i sòcia fundadora de Col·lab, Ana Fernández, explica que seria la primera iniciativa d'aquest tipus a Badalona. En un terreny privat, un grup de persones aporten un capital de trenta mil euros inicial per fer un edifici on tindran el seu habitatge en cessió d'ús durant el temps que hi visquin. Disposen d'espais comuns l'ús dels quals han decidit de manera conjunta. Una piscina per fer-hi rehabilitació, una bugaderia o una sala multidisciplinària per activitats lúdiques, en són algunes. A banda del capital inicial, els residents pagaran mensualitats d'entre 580 i 850 euros.

El solar per al projecte de cohabitatge La Constel·lació del Gorg es troba al número 144 del carrer del Progrés. Els habitants dels dotze immobles compartiran no només l'edifici, sinó una manera de relacionar-se. Des de Col·lab expliquen que les cooperatives d'habitatge, tot i que noves en territori català, es van iniciar al nord d'Europa als anys setanta.