Una seixantena de badalonins han començat a treballar gràcies al projecte 'Feina amb Cor' de Càritas el 2023

Una seixantena de badalonins han començat a treballar gràcies al projecte 'Feina amb Cor' de Càritas el 2023
Àlex Sisó
22/01/2024 - 20:37

Badalona - Més d'una seixantena de persones de Badalona han signat un primer contracte laboral durant el 2023 gràcies a 'Feina amb Cor', el servei d'acompanyament a l'ocupació de Càritas Diocesana de Barcelona. Un projecte d'igualtat d'oportunitats que durant els seus deu anys d'existència ha assessorat més de 10.000 persones, de les quals prop de 7.000 han pogut accedir a un lloc de treball.

Durant el darrer any, 'Feina amb cor' ha acompanyat 650 persones. D'aquestes més de mig miler han trobat feina i una seixantena són de Badalona. Càritas Barcelona fa una dècada que ajuda persones aturades a formar part del mercat laboral i a mantenir-se en els seus propòsits professionals. També intentant eliminar les barreres afegides que es troben aquestes persones a les empreses i que dificulten l'accés a una feina com són: tenir més de 55 anys, ser dona, migrant, amb trets racialitzats, no disposar d'una formació o no tenir-la homologada. Desireé Garcia és la responsable de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona.

Desireé Garcia al BDN360

La Carmen Sevilla va néixer a Hondures i fa dos anys que va arribar a Badalona. És mare soltera amb un fill de cinc anys a càrrec. Té estudis de màrqueting i negocis internacionals, però la seva primera feina en arribar aquí va ser en una empresa de neteja. Va poder accedir al mercat laboral gràcies al projecte 'Feina amb Cor', de Càritas. Entrevistada al BDN 360, ha explicat quines han estat les barreres que s'ha trobat.

Carmen Sevilla al BDN360

Per Càritas el servei d'acompanyament 'Feina amb cor' és un testimoniatge de com han de ser els serveis d'acompanyament quan les persones busquen feina. Orientant-les també en temes de conciliació i informant-les als drets als que es poden acollir perquè no hi hagi ciutadans de primera ni segona. El projecte, situat a Bon Pastor, implica els ajuntaments de Barcelona, Hospitalet, Cornellà, Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona

Entrevista al BDN360