El projecte 'InFusió' permet a persones amb discapacitat intel·lectual i a sense llar compartir espais comuns de convivència

El  projecte 'InFusió' permet a persones amb discapacitat intel·lectual i a sense llar compartir espais comuns de convivència
Anna García de Albéniz
17/11/2023 - 14:46

Badalona - Neix el projecte «InFusió» a Badalona de la mà d'Aspanin i la Fundació Privada Llegat Roca i Pi. Una iniciativa que permet a persones amb discapacitat intel·lectual i sense llar compartir pis a la ciutat per fomentar, així, la seva autonomia personal.

WhatsApp Image 2023-11-17 at 14.39.34

De moment són sis les persones que s'han beneficiat d'aquest servei. Una d'elles és el Bachir. Abans d'arribar a aquest pis compartit, havia viscut al carrer durant 8 anys. Ara, amb aquesta oportunitat, s'obren noves perspectives tan personals com professionals. Així ho destaca Mar Alsamora, cap d'acció social de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi.

Es tracten de pisos amb suport a l'habitatge, és a dir, compten amb el seguiment d'educadors que s'encarreguen de donar un cop de mà en la seva vida quotidiana. Situacions com ajudar a fer la compra, posar rentadores, cuinar o resoldre problemes que puguin sorgir de la convivència. Eva Gayarre, gerent d'Aspanin, assegura que darrere s'amaga molta feina però que resulta satisfactori veure les sinergies que es creen entre ambdós col·lectius.

Aspanin i la Fundació Roca i Pi gestionen dos habitatges. De fet, aquest va ser el primer en posar-se en marxa el passat mes de juliol. Tot i així, la perspectiva de futur és donar continuïtat al projecte i estan a punt d'obrir-ne un tercer.

WhatsApp Image 2023-11-17 at 14.39.36