El projecte 'Joventut Esportiva, Societat Activa' pretén reduir l'abandonament esportiu i el sedentarisme entre els joves

El projecte 'Joventut Esportiva, Societat Activa' pretén reduir l'abandonament esportiu i el sedentarisme entre els joves
Àlex Sisó
09/10/2023 - 20:07

Badalona - Des del mes de juliol, Badalona forma part del projecte 'Joventut Esportiva, Societat Activa' (JESA), una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona per disminuir l'abandonament esportiu i el sedentarisme entre joves, de 12 a 18 anys, en risc d'exclusió social. L'Institut Eugeni d'Ors, al barri de Sant Roc, és un dels centres on cada dilluns els assistents poden gaudir jugant a futbol o bàsquet, entre altres esports.

Els joves que vulguin participar al programa JESA, s'hi poden inscriure a través del formulari que trobaran al web de l'Ajuntament, on poden triar els esports que volen fer. El calendari d'activitats es va actualitzant mensualment amb l'objectiu de què els joves socialitzin, adquireixin hàbits de vida saludable i tinguin contacte amb diferents esports. A banda de Sant Roc, durant la setmana les activitats també es desenvolupen en diferents barris de Badalona.

Totes les activitats són gratuïtes i a banda de fer-se a pavellons i patis d'escoles, també s'organitzen a la platja, places o camps de futbol. El projecte 'Joventut Esportiva, Societat Activa' va néixer l'any 2020 a diferents municipis com Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet i des d'aleshores s'ha anat estenent a altres municipis.