El PSC defensa la incorporació de les persones amb discapacitat al mercat laboral

El PSC defensa la incorporació de les persones amb discapacitat al mercat laboral
Sara Nicolás
03/05/2024 - 20:27

Badalona - El Partit dels Socialistes aposta per la creació d'un servei específic al SOC per afavorir la incorporació de les persones amb discapacitat a l'empresa ordinària. És una de les propostes del PSC de cara a les eleccions del 12 de maig que el partit ha comunicat en una reunió informal a diverses entitats socials de Badalona.

Els socialistes denuncien que els darrers governs de la Generalitat encapçalats per ERC i Junts no han inclòs en l'agenda política mesures efectives per defensar els drets de les persones amb discapacitat. És per això que plantegen incorporar una eina al Servei d'Ocupació de Catalunya dedicada a la inserció laboral d'aquest sector de la població. A més, posen sobre la taula altres qüestions, com ara reduir el temps d'espera per rebre una valoració de dependència.

Alhora, defensen que les reduccions dels graus de dependència es facin en base a criteris mèdics i que aquests no es puguin reduir en una revisió sense comptar amb els informes dels professionals sanitaris. En aquest sentit, aposten per limitar les reduccions només a casos específics. A la trobada amb el Partit dels Socialistes hi han assistit representants de ViuTEA, Bdncapaç, Deixem de Ser Invisibles, l'ONCE i la FAVB, entitats que han pogut exposar les seves demandes al diputat Raúl Moreno. Un dels temes que més preocupa les associacions, assegura Moreno, és la manca de professionals suficients per atendre les persones amb trastorn de l'espectre autista. Manifesta doncs, la necessitat de renovar la cartera de Serveis Socials per revertir aquesta situació que pateix un col·lectiu vulnerable.