El PSC critica que 6 agents de la Guàrdia Urbana no puguin patrullar perquè no tenen l'arma reglamentària

El PSC critica que 6 agents de la Guàrdia Urbana no puguin patrullar perquè no tenen l'arma reglamentària
Àlex Sisó / Natalia Caro
17/01/2024 - 21:26

Badalona - El PSC de Badalona denuncia que sis agents de la Guàrdia Urbana no poden patrullar al carrer perquè no disposen de la seva arma reglamentària, un fet que agreuja, segons diuen, la manca d'efectius que pateix la ciutat. L'executiu local apunta que es tracta de guàrdies urbans que s'han reincorporat al cos després d'una baixa de llarga durada i que resten a l'espera de tornar a passar la revisió psicotècnica. Ho faran un cop s'aprovi el contracte que ho permet i que l'executiu afirma, era inexistent quan van arribar al govern.

El president del Grup Municipal del PSC, Fernando Carrera, manifesta que el govern local no està fent la feina en matèria de seguretat. Lamenta que no es posin les eines suficients per resoldre el problema als sis agents que s'han quedat sense arma. Denuncia que aquest fet, sumat al retorn de guàrdies urbans als controls d'accés de les dependències municipals i la fuga d'agents a altres destinacions, agreuja la situació d'inseguretat a Badalona.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat, Juan Manuel Ruiz, ha confirmat que els sis agents que no disposen d'arma estan fent tasques d'atenció al públic i gestions administratives a la comissaria. Detalla que alguns porten entre dos i cinc mesos esperant per fer el test psicotècnic i que el govern treballa a aprovar el contracte que els permetrà fer les proves. Un contracte que, segons Ruíz, no existia quan van arribar al govern. Serà aleshores quan els agents afectats recuperin l'arma i tornin al carrer.

Altres dels contractes que, segons Ruíz, tampoc es van trobar en arribar al govern són el de manteniment d'emissores i edificis. Pel que fa a la vigilància de dependències municipals el govern assegura estar previst que d'aquí a pocs dies es pugui reprendre el servei amb agents de seguretat privada a través d'un contracte menor. I és que afirmen que fins ara l'empresa encarregada no hauria presentat la documentació necessària a temps.