El PSC prepara una partida de 2M€ per garantir una mamografia anual a les badalonines majors de 50 anys

El PSC prepara una partida de 2M€ per garantir una mamografia anual a les badalonines majors de 50 anys
Jordi Ribàs
22/05/2023 - 20:31

Jardins de Ca l'Amigó, Badalona - Davant d'unes dues-centes persones, el candidat del PSC, Rubén Guijarro, ha explicat una de les propostes destacades del seu programa: garantir que les dones majors de 50 anys es puguin fer una mamografia anual per potenciar la detecció precoç del càncer de mama. Guijarro ha criticat que el Departament de Salut de la Generalitat no faciliti mamografies a les usuàries majors de 70 anys, i que, en l'interval de 50 a 70 anys, se'n faci una cada dos anys.

Per això, argumenta l'alcaldable socialista, en el proper mandat serà necessari destinar una partida de dos milions d'euros per reforçar la detecció dels càncers de mama en les dones majors de 50, i que es farà a través de l'Hospital Municipal de Badalona. Una mesura que calcula que repercutirà en cinquanta mil dones badalonines.

Totes les dones de Badalona, a partir dels 50 anys, tindran garantides una mamografia a l'any. El que no fan des dels hospitals de la Generalitat, ho farem des d'aquí

A l'acte als jardins de Ca l'Amigó també hi ha participat la diputada del Congrés Lídia Guinart, qui ha donat suport a la candidatura de Guijarro i ha defensat les mesures impulsades pel govern socialista de Pedro Sánchez per reduir la bretxa salarial i en contra de la violència masclista.

psc mamografies +50 anys 2