El PSC proposa crear una Comissaria General de la Dona per lluitar contra els delictes de violència sexual

El PSC proposa crear una Comissaria General de la Dona per lluitar contra els delictes de violència sexual
Jordi Ribàs / Martí Vinyes
09/05/2024 - 21:07

Badalona - El PSC reivindica el feminisme com un dels punts forts del programa electoral. En un acte a la seva seu de Badalona aquest dijous, han explicat als seus simpatitzants quins són els eixos principals de les seves polítiques feministes.

Els socialistes asseguren que una de les prioritats del PSC és combatre la violència de gènere, que consideren una xacra que afecta tota Espanya però especialment a Catalunya, i per això la candidata número 18 al Parlament pel PSC, la maresmenca Elena Díaz, proposa la creació d'una comissaria general de la Dona.

L'altra gran preocupació del PSC en matèria feminista és la igualtat en l'àmbit professional. Abolir la bretxa salarial, trencar el sostre de vidre i l'erradicació de la discriminació laboral són els tres grans reptes que es marquen els socialistes si aconsegueixen governar a Catalunya. Una tasca que, tant per Elena Díaz com per la candidata número 24, la badalonina i exregidora Andrea Zapata, requereix impulsar plans d'igualtat a les empreses.

Els socialistes també aposten per consolidar la conciliació a les feines, de tal manera que la societat no aboqui a les dones a sentir-se obligades a triar entre la cura de familiars i la seva carrera professional.

WhatsApp Image 2024-05-09 at 20.59.20 (1)