El PSC proposa un 'Plan Renove' d'habitatge per casos com l'esfondrament del Carrer Canigó

El PSC proposa un 'Plan Renove' d'habitatge per casos com l'esfondrament del Carrer Canigó
Laura Valverde
26/04/2024 - 16:06

Montigalà, Badalona - Els socialistes proposen un 'Plan Renove' amb l'objectiu d'augmentar la inversió en reconstrucció i creació d'habitatge a Catalunya. Es tracta d'ajudes per a la remodelació de 30.000 pisos, a més de la recuperació de 200.000 habitatges on reallotjar persones que no tenen un sostre digne on viure. Precisament, una iniciativa que ajudaria, segons expliquen els socialistes, a alguns dels veïns del Carrer Canigó, que actualment es troben en una alternativa habitacional a l'espera que els seus habitatges es remodelin, després de l'esfondrament.

Més del 25% dels habitatges actuals a Catalunya van ser construïts abans dels anys 60. A més, els socialistes asseguren que, en aquests pisos hi acostumen a viure persones grans amb problemes de dependència o famílies en situació de vulnerabilitat, que no tenen recursos econòmics Amb aquest pla, els socialistes proposen rehabilitar ascensors i reformar lavabos i portes per tal de fer-los més accessibles. A aquesta iniciativa se suma la construcció i recuperació de 200.000 habitatges socials, tant de lloguer com de propietat, per tal de reallotjar a persones que no tenen un habitatge digne, com en el cas dels afectats per l'esfondrament del Carrer Canigó a Badalona. De fet, els socialistes, assenyalen que aquesta serà la seva prioritat, davant d'un govern de la Generalitat que ha deixat de banda la inversió en habitatge.

En l'àmbit d'educació, els socialistes veuen necessària la contractació de més professionals, com vetlladores, per donar suport a alumnes nouvinguts que no tenen coneixement de l'idioma o amb dificultats en l'aprenentatge. En barris d'alta complexitat, com Sant Roc, asseguren que l'augment d'inversió i la barreja de l'alumnat enriquiria la seva formació educativa.

psc 2