El PSC reclama que es retorni l'import de la nova taxa de residus

El PSC reclama que es retorni l'import de la nova taxa de residus
Jordi Ribàs
11/06/2024 - 19:10

Badalona - El PSC reclama la devolució de l'import de la nova taxa de residus perquè, asseguren, el nou contracte de neteja no arribarà aquest any. En canvi, el govern local manté la previsió d'entrada en funcionament a finals del 2024.

Segons el president del grup municipal socialista, Fernando Carrera, el govern local hauria de tornar els 108 euros d'aquesta nova taxa perquè, diu, “s'està cobrant un servei que, ara per ara, encara no existeix”. D'aquesta manera, Carrera critica l'argumentari del govern local que, quan va decidir aplicar aquesta nova taxa, va assegurar que serviria per compensar el cost d'un nou contracte de neteja. Un nou contracte que, pels socialistes, està clar que no arribarà aquest 2024 perquè no s'han presentat els plecs que s'havien de publicar al maig. El PSC també recorda que aquesta nova taxa no era obligatòria, per normativa europea, fins al 2025. Per això critiquen l'aplicació d'aquest nou impost quan encara no s'ha renovat el contracte de neteja dels carrers de la ciutat.

En resposta a les crítiques dels socialistes, la regidora de Medi Ambient, Sònia Egea, ha recordat a la tertúlia del BDN360º que aquesta taxa respon a una obligació europea i estatal. També justifica cobrar-la ja a partir del 2024 per poder finançar el nou contracte de neteja que, assegura, sí que entrarà en funcionament aquest any.

Recordem que la previsió era presentar els plecs tècnics al maig per donar temps a les empreses que es vulguin presentar al concurs públic, amb l'objectiu d'adjudicar el nou servei de neteja viària abans no acabi l'any.