El radar de la C31 redueix més de la meitat de la sinistralitat del tram en 3 anys

El radar de la C31 redueix més de la meitat de la sinistralitat del tram en 3 anys
Sara Nicolás
16/01/2024 - 13:34

Badalona - La instal·lació del radar de tram de la C31, que al març farà 3 anys, ha reduït més d'un 50% la sinistralitat al seu pas per Badalona. El Servei Català de Trànsit considera molt eficaç aquest element, que limita durant 3 quilòmetres la velocitat a 80km/h. Tot i això, a l'anell metropolità preocupen els accidents on es veuen implicats col·lectius vulnerables, especialment motoristes.

Les carreteres catalanes han tancat el 2023 reduint un 14,3% el nombre de víctimes mortals respecte a l'any de referència, el 2019. No s'ha assolit l'objectiu, però, que s'havia fixat en un 15% i amb un horitzó el 2030 de reduir-ne la mortalitat un 50%. Una fita que el Servei Català de Trànsit vol aconseguir a través d'instal·lar elements de seguretat viària, com diferents tipus de radars de velocitat i càmeres intel·ligents per controlar l'ús del cinturó i del mòbil. Una estratègia que podria aplicar-se a la C31, un tram on s'acumulen accidents amb motoristes vinculats, segons ha explicat al Badalona Matí en Ramón Lamiel, director del Servei Català de Trànsit.

Precisament des del Servei Català de Trànsit aposten per millorar la senyalització vertical i horitzontal de les carreteres per marcar per on han de fer la traçada els motoristes. També que els conductors complementin els seus permisos B amb una formació pràctica on aprenguin a dominar el vehicle de dues rodes. D'altra banda, asseguren que estan preparats per aplicar la zona de baixes emissions a les vies interurbanes.