El radar per tram a la C-31 al seu pas per Badalona redueix la sinistralitat

El radar per tram a la C-31 al seu pas per Badalona redueix la sinistralitat
Raquel Moreno
13/09/2023 - 15:41

Badalona - El 80% dels infractors del radar per tram de la C31 al seu pas per Badalona circulaven a una velocitat d'entre 90 i 100 quilòmetres hora. El dispositiu ha permès reduir en un 60% l'accidentalitat mortal aquest 2022. Ho ha explicat el coordinador de Mobilitat i Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit, Óscar Llatje.

La posada en marxa del radar per tram a 80 quilòmetres hora ha permès reduir el nombre d'accidents mortals a la carretera, segons celebren des del Servei Català de Trànsit. Si abans es produïa 1 accident mortal l'any ara és d'1 cada 3 anys. Així els accidents mortals s'han reduït en un 60%, i els de ferits greus i qualsevol tipus de víctima en més d'un 80%. Aquest 2022 els radars de la C-31 al seu pas per Badalona han recaptat més de 4milions d'euros amb prop de 39mil sancions. Unes sancions que segons expliquen, responen a reduir la sinistralitat i en el cas del municipi, a disminuir la contaminació acústica reclamada tant per l'Ajuntament de Badalona com pel veïnat.

80mil vehicles circulen diàriament per la C-31 al seu pas per Badalona. Una via però, que tot i l'alta quantitat de desplaçaments, no és on es produeix una major sinistralitat. La reducció d'accidents, expliquen, respon també a la redistribució del trànsit, amb l'alliberament dels peatges de l'AP7 i la C-32 nord. Al conjunt del territori català, el Servei Català de Trànsit va interposar més de 750mil multes per excés de velocitat l'any passat, el que representa una mitjana d'una sanció cada 42 segons. Per a seguir reduint la sinistralitat, alerten, treballen anualment en analitzar on es concentren un major nombre d'accidents en un període de 5 anys, i escullen una vintena de punts on instal·lar nous radars que controlin la velocitat.