Badalona treballa per declarar en estat de runa diversos infrahabitatges del barri de La Salut

Badalona treballa per declarar en estat de runa diversos infrahabitatges del barri de La Salut
Jordi Ribàs
15/02/2024 - 20:58

La Salut, Badalona - Al barri de La Salut hi ha diversos infrahabitatges en condicions precàries. Així ho ha confirmat el regidor del districte 4, Daniel Aguilera, al BDN360º, preguntat per si era coneixedor d'aquesta problemàtica al barri de la Salut que es remunta a mitjan segle passat. Es tractaria de construccions antigues fetes fora de normativa, i que ara el departament d'urbanisme està treballant per a declarar-les en estat de ruïna.

Sobre aquesta qüestió n'ha parlat també Gerard Remendo, exregidor per ICV del mateix districte (1987-1991) i un dels primers a posar aquesta qüestió sobre la taula. Remendo critica que no s'hagi fet res per millorar les condicions d'aquests habitatges malgrat haver-hi una normativa vigent des del 2005. A més, l'exregidor es mostra preocupat perquè apunta que aquestes construccions, que queden amagades a la part interior de les illes del barri de la Salut, poden estar ara igual o pitjor que als anys 80: 'quan hi ha fortes pluges sempre pateixo perquè penso que anirà avall algun d'aquells edificis'.

Per la seva banda, Aguilera, l'actual regidor del districte, assenyala dues causes que agreugen el problema: la manca d'inversió de la Generalitat i el fet que molts d'aquests habitatges no compten amb una comunitat de veïns a qui dirigir-se.