El repte de la Copa d'Espanya pels Dracs

El repte de la Copa d'Espanya pels Dracs
Ferran Vinaixa
13/12/2023 - 00:00

Badalona - Dissabte 16 de desembre de 2023, 19.00h. És el dia i hora de la final de la Copa d'Espanya 2023-2024. La disputen els Black Demons de Las Rozas (Madrid) i els Badalona Dracs.

cartell final
Cartell de la final

L'escenari, el que es mereix una final com aquesta, la millor instal·lació de la qual es disposa a Badalona, l'Estadi Municipal. Sorprenentment, els Dracs només hi han jugat una vegada competició europea, va ser en la diada de Sant Jordi del 2022, contra els París Flaix.

Serà, per tant, un dia històric pels Badalona Dracs, perquè torna a jugar al principal estadi de la ciutat, i perquè torna a jugar una final estatal i un títol, el de Copa d'Espanya, que fa dues temporades que s'escapa. La darrera, l'any passat i contra el mateix rival, uns Black Demons que guanyava llavors el seu primer títol de Copa d'Espanya, i evitava el 8è títol dels Dracs.

dracsambdracdefons
Foto: Badalona Dracs

La Copa d'Espanya és un dels títols més estimats pels Dracs, el que possiblement hi posen més emocions per la història viscuda en aquesta competició. Els de Badalona arriben a la final després de desfer-se dels Barcelona Pagesos en els quarts de final i de l'etern rival, els Pioners de L'Hospitalet, en les semifinals (guanyant entremig la Copa Catalana també contra Pioners).

dracspagesos
Dracs VS Pagesos, quarts de final

Però ara arriba el repte de veritat, enfrontar-se a uns Black Demons que han demostrat en els darrers anys estar un pas al davant dels Dracs. El que passi dissabte a l'Estadi Municipal de Badalona determinarà, per tant, en quin punt està cada equip, un preludi de què pot ser la lliga estatal de futbol americà que arrencarà després de les festes de Nadal, al gener.

Per veure la final en directe hi ha vàries opcions. Entrades a taquilla a 7 euros ó 12 euros, i en ambdós casos 2x1 si es compren de manera anticipada. Fins i tot es pot aconseguir una entrada si aquesta setmana mengeu una pizza del patrocinador principal del Dracs. L'entrada és gratuïta pels socis dels Dracs i també pels del Joventut.