Sant Adrià de Besòs - Cada any a Catalunya es malbaraten 262.000 tones d'aliments i aquesta xifra és la que s'intenta revertir amb els dinars Gastrorecup, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya dins la campanya APROFITEM ELS ALIMENTS.
Precisament, en aquest projecte s'hi ha sumat La Fundació Formació i Treball, a través del restaurant social D'ins, que genera llocs de treball a persones amb moltes dificultats per accedir al mercat laboral.
El D'INS de Sant Adrià de Besòs ha estat un dels 51 restaurants escollits com a projecte ecosocial per participar avui en la 9a edició del dinar Gastrorecup. L'àpat ha acollit més de 80 persones que han gaudit de dos plats i unes postres elaborats amb aliments que es perden o es llencen en algun punt de la cadena alimentària.
L'esdeveniment ha comptat amb la presència del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig i Molist, que ha felicitat el compromís social i alimentari de la fundació. També, ha volgut responsabilitzar el conjunt de la societat d'aquesta lluita contra el malbaratament alimentari.
La Fundació Formació i Treball ja fa deu anys que aposta per l'aprofitament alimentari elaborant àpats amb aliments que no han estat comercialitzats per motius estètics, entre d'altres. El 2023 va recuperar 385.121 kg d'aliments i els va distribuir entre les seves línies d'activitat, restaurants, serveis de càtering i col·lectivitats. Olga Ochoa és la responsable d'alimentació a la Fundació Formació i Treball.
La iniciativa, a més, té un compromís social, ja que forma persones en situació de vulnerabilitat com a professionals de l'hostaleria i les insereix al mercat laboral en un context real. Un testimoni d'aquesta aposta és l'Aura Balanta, una de les persones treballadores en el restaurant D'INS.
També, han assistit a l'acte l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, la Comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Fuertes, i el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Godia.