El retorn de Ricky Rubio, cada vegada més a prop

El retorn de Ricky Rubio, cada vegada més a prop
Ferran Vinaixa
06/02/2024 - 21:56

Badalona - Ricky Rubio pretén tornar a les pistes de bàsquet i competir al màxim nivell. El Barça ha fet oficial aquest dimarts dia 6 de febrer que el base del Masnou signa amb el club blaugrana fins a finals de temporada i sense data de retorn a les pistes. El contracte, però permetrà inscriure'l a l'Eurolliga ( dimecres dia 7 s'acaba el termini per poder-ho fer), i partir d'aquí serà el jugador el que marqui el seu propi ritme.

EVOLUCIÓ DE LA CARRERA DE RICKY RUBIO D'ENÇÀ QUE VA MARXAR A L'NBA

Fa 13 temporades que Ricky Rubio va jugar el seu darrer partit amb el Barça i és per això que el club blaugrana mantenia els seus drets ACB pel dia que tornés. Després d'una exitosa carrera a l'NBA passant per les franquícies de Minnesota Timberwolves (6 temporades), Utah Jazz (2 temporades), Phoenix Suns (1 temporada), Oklahoma City Thunder (2 dies en una operació que el va fer tornar a Minnesota) i finalment Cleveland Cavaliers, on va tornar a brillar fins que es va lesionar de gravetat.

RICKYsele

A l'estiu, quan es trobava concentrat amb la selecció espanyola de bàsquet per disputar el Mundial 2023 de Filipines, Japó i Indonèsia, Ricky Rubio va decidir que deixava temporalment el bàsquet per cuidar la seva salut mental, i 6 mesos després, concretament el 4 de gener d'aquest any 2024, va rescindir el seu contracte amb els Cavaliers quan encara li quedava una temporada d'aquest.

EL DESITJAT RETORN A CASA

Quan el 4 de gener Ricky Rubio anunciava a les xarxes socials que no tornaria a l'NBA, les especulacions es van començar a disparar. Els seus drets ACB i Eurolliga els tenia el Barça, però molts somiaven que si tornava per acabar la seva carrera ho faria a la Penya. La lògica, però deia que hi havia més possibilitats que ho fes al Barça, tant per la seva capacitat econòmica per afrontar un fitxatge com el seu, com pel fet que competeix a l'Eurolliga i és clar candidat a la lliga ACB.

RICKYACB

Aquesta opció es confirmava un mes després, en realitat fa només una setmana, quan el base del Masnou tornava a entrenar-se al Palau Blaugrana. Les bones sensacions entrenant han fet que Ricky fes el següent pas, firmar un contracte que li permet ser inscrit i a partir d'aquí marcar ell el seu retorn definitiu a les pistes. Queda clar que no ha de tenir pressa, i que a Can Barça ha trobat (i li han deixat) l'espai que necessitava per culminar la seva recuperació per arribar a l'equilibri mental que ell consideri.

Va debutar a la Penya amb 14 anys, al Barça amb 18, i ara si torna a l'ACB ho farà als seus 33 anys i segur que amb ncara molt a dir en el món del bàsquet.