El risc de contraure malalties cardiovasculars greus en persones amb el VIH augmenta després d'haver passat la Covid

El risc de contraure malalties cardiovasculars greus en persones amb el VIH augmenta després d'haver passat la Covid
Jordi Ribàs
18/03/2024 - 18:25

Badalona - Les persones que conviuen amb el VIH veuen augmentat el risc de contraure malalties cardiovasculars greus fins a un 30% després d'haver passat la Covid-19. Aquesta és la conclusió d'un estudi internacional de la Fundació Lluita contra les Infeccions, ubicada a Can Ruti, a Badalona.

L'equip d'investigadors va comprovar que, de 4.199 persones amb VIH, 832 van patir una malaltia cardiovascular l'any següent a la Covid-19. Les més freqüents han estat la malaltia tromboembòlica, la insuficiència cardíaca i diverses malalties del cor. Per això, un dels coordinadors de l'estudi i metge de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el Dr. Josep Maria Llibre, afirma que s'ha de considerar l'any després de passar la Covid com un període de major risc.

Des de la Fundació Lluita contra les Infeccions també apunten que és important conèixer aquest risc després de la Covid perquè les persones amb VIH siguin conscients i intentin controlar altres factors de risc com ara el tabaquisme, la diabetis, la hipertensió o el colesterol alt.