El Rotary Club celebra la Nit de Paul Harris per recaptar fons pel tractament de l'autisme a BSA

El Rotary Club celebra la Nit de Paul Harris per recaptar fons pel tractament de l'autisme a BSA
Judit Larios
16/11/2023 - 22:50

Badalona - Cent vuitanta persones han acudit aquest dijous al sopar anual del Rotary Club celebrat a l'Espai Titus. El benefici de les entrades anirà destinat al programa Autis+ de Badalona Serveis Assistencials. En concret, la donació contribuirà a incorporar la realitat virtual per a la teràpia d'infants i joves amb Trastorns de l'Esfera de l'Autisme (TEA). Des de BSA calculen que la xifra de recaptació serà similar a l'any passat, de 17.000€.

Es preveu que gairebé 400 nens es podran beneficiar progressivament de la tecnologia en el seu tractament. El programa Autis+ permetrà crear escenaris simulats que facilitin la intervenció dels pacients i millori la seva qualitat de vida reduint la medicació. L'ús de les ulleres de realitat virtual servirà, per exemple, per ajudar a interpretar el llenguatge corporal, entrenar habilitats socials, disminuir l'ansietat social o tolerar l'espera i la frustració.

L'any passat, la recaptació del sopar ja es va donar a BSA. Aleshores, es va destinar a un projecte per tractar l'Alzheimer i altres demències sense fàrmacs. Des del Rotary Club assenyalen que la decisió de finançar el programa Autismes enguany s'explica per la voluntat de donar-hi continuïtat i d'invertir en la salut dels infants després d'haver-ho fet per la gent gran.

A banda dels diners recaptats amb el preu de l'entrada, empreses i particulars també han pogut fer donatius en qualitat de fila zero.