El sector del taxi demana càmeres de videovigilància als vehicles per sentir-se més segurs

El sector del taxi demana càmeres de videovigilància als vehicles per sentir-se més segurs
Laia Martínez / Núria Rodriguez
06/02/2024 - 21:32

Badalona - El sector del taxi exigeix mesures per garantir la seguretat als vehicles. Els taxistes demanen càmeres de videovigilància i també adhesius que indiquin que els cotxes estan connectats amb els cossos policials. Són algunes de les solucions que reclamen a la Generalitat per sentir-se més segurs, sobretot després que en les darreres setmanes s'hagin denunciat casos d'agressions.

Els taxistes les han vist de tots colors, fins i tot un passatger masturbant-se al seient del darrere. La Mònica Delgado fa 17 anys que pertany al sector i titlla aquestes situacions d'inacceptables. Als micròfons del Badalona Matí, Delgado ha compartit una experiència viscuda, treballant en horari nocturn.

Em van dir que els portés a Sant Boi. Quan vam arribar, em van fer parar a un descampat

El col·lectiu se sent desemparat. Demana mesures concretes, com la instal·lació de càmeres als interiors dels vehicles, però no se'ls permet per un article del reglament del taxi de l'Àrea Metropolitana, segons avisa el president del Sindicat del Taxi de Catalunya, Lluís Berbel. Explica que durant la darrera reunió amb la Generalitat, els Mossos, la Guàrdia Urbana, el 112 i l'AMB, el Govern es va comprometre a donar-los una resposta sobre aquesta qüestió, perquè, segons Berbel, els municipis de fora de l'àrea metropolitana sí que poden instal·lar-la.

La Generalitat es va comprometre a estudiar la normativa per a la instal·lació de càmeres

Un altre inconvenient és la possibilitat d'instal·lar mampares, com portaven els taxis fa anys. Un requisit que ara mateix, a causa dels airbags laterals, no és possible. És per això, afirmen, que les càmeres de vigilància i els adhesius per indicar que estan en contacte amb els cossos de seguretat tindrien un efecte dissuasiu per aquells que no se saben comportar.