El Servei d'Atenció Domiciliària a Badalona s'aturarà parcialment per reclamar millores laborals

El Servei d'Atenció Domiciliària a Badalona s'aturarà parcialment per reclamar millores laborals
Sara Nicolás / Rafa Tejada
20/02/2024 - 13:16

Badalona - Les treballadores del servei d'atenció domiciliària SAD han presentat una instància a les oficines de El Viver per reclamar jornades i salaris dignes. Asseguren que les condicions actuals precaritzen un servei que atén 1.500 usuaris a Badalona. Des del sindicat CCOO han convocat assemblees durant tot el dia d'avui i una vaga parcial el 27 de febrer.

La previsió és aturar el servei d'atenció domiciliària durant 4 hores el pròxim dimarts. D'aquesta forma, les treballadores volen reivindicar la feina que fan diàriament acompanyant col·lectius vulnerables. I és que, segons denuncien, malgrat les condicions precàries actuals, com contractes parcials o salaris baixos, la patronal només els ha ofert un augment salarial d'un 0,5%. Una pujada que titllen d'insuficient.

SERVEI SAD ATURADES  (3)

Alhora, denuncien que el conveni col·lectiu que es va començar a negociar l'octubre del 2022 per millorar les seves condicions laborals es troba paralitzat per discrepàncies a la taula de negociació. De tota aquesta situació demanen que es responsabilitzi BSA. Des de l'ens, però, puntualitzen que l'empresa privada que gestiona el servei, Domusvi, són els adjudicataris del servei guanyat en concurs públic.

L'aturada parcial del pròxim dimarts només serà la primera vaga que organitzarà el col·lectiu. Asseguren que, si no s'escolten les seves reivindicacions, continuaran fins a aturar el servei al complet.