'El Silenci de les Ones', produït per Badalona Comunicació, es preestrena al Festival Filmets

'El Silenci de les Ones', produït per Badalona Comunicació, es preestrena al Festival Filmets
Redacció
26/10/2023 - 19:16

Badalona - 'El Silenci de les Ones' és un documental sobre recuperar històries oblidades i teixir lligams entre el passat i el present. El fil conductor és el badaloní Pere Mitjans, un dels primers periodistes radiofònics de la nostra ciutat, condemnat durant el franquisme.

La preestrena d'aquest metratge, produït per aquesta casa, Badalona Comunicació, serà aquest dissabte, 28 d'octubre, en el marc del Festival Filmets. És un documental codirigit pel realitzador Joan Clusella i el periodista Jordi Ribàs.

EL SILENCI DE LES ONES DOCUMENTAL 3

És una història oblidada, amagada

Comencem pel principi. D'on sorgeix aquesta idea?

Codirector i realitzador Joan Clusella

Amb aquest documental es vol connectar passat i present, a través de la figura de Pere Mitjans. Especialitzat en retransmissions de futbol, aquest periodista va passar a dirigir una de les primeres ràdios del país, Ràdio Badalona EAJ-39, als inicis de la Guerra Civil. Amb el triomf dels colpistes, Mitjans va haver de fer front a un consell de guerra, pel sol fet d'haver exercit la seva professió. Va ser enmig d'una època convulsa.

Codirector i periodista Jordi Ribàs

La història de Pere Mitjans ens permet fer un viatge per tota la història del segle XX, com la revolució tecnològica de la ràdio o la repressió de la Guerra Civil

Aquest documental de 45 minuts s'ha creat a través del fons històric de la Filmoteca de Catalunya i del Museu de Badalona, imatges actuals i més suport visual, gràcies a les il·lustracions del badaloní Toni Benages. Un dels escenaris, fins i tot, està rodat a la presó Model de Barcelona on Pere Mitjans va estar reclòs. I s'ha comptat amb diversos testimonis, com familiars i el catedràtic d'història, el badaloní Joan Villarroya. Una de les familiars que parla és, de fet, la seva neta, Roser Mitjans.

Codirector i periodista Jordi Ribàs

És una producció que s'ha concebut durant una mica més d'un any i que, finalment, es projectarà a la gran pantalla. El lloc escollit és el Teatre Zorrilla, seu del Festival Filmets, i es podrà accedir, de manera gratuïta, a partir de les 6 de la tarda.

Aquest és ja el cinquè projecte documental, de qualitat, que impulsa Badalona Comunicació des del 2016. Tots els realitzats han format part de seccions competitives de certàmens.

📺 Badalona Notícies del 26 d'octubre: