CATAC-CTS anuncia mobilitzacions si no es negocia la nova proposta d'acord de les condicions de treball del personal de l'ICS

CATAC-CTS anuncia mobilitzacions si no es negocia la nova proposta d'acord de les condicions de treball del personal de l'ICS
Anna García de Albéniz
29/11/2023 - 15:07

Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona - Més d'un centenar de treballadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han aturat aquest matí la seva activitat per mostrar el seu malestar respecte el nou preacord de les condicions de treball del personal estatutari de l'ICS. El sindicat CATAC-CTS ha impulsat aquesta acció i planteja convocatòries de vaga al desembre si la proposta no es porta a negociació.

El conveni es va signar la setmana passada entre l'Institut Català de la Salut i quatre dels cinc sindicats de la mesa sectorial de negociació de l'ICS; CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE. CATAC -CTS es mostra en desacord amb els aspectes que planteja i és per això que no va firmar-hi. El sindicat qüestiona els models retributius que inclou el document i titlla la proposta d'indecent. Jesús Frías, representant del sindicat a la mesa de negociació, assegura que no compleix amb els requisits de la plantilla i qualifica d'irrisòria la proposta d'increment salarial.

CATAC-CTS reclama que totes les parts implicades seguin a la taula de negociació per arribar a un acord, diuen, que beneficiï a tots els professionals. Si això no arriba han anunciat que hi haurà mobilitzacions. El proper dilluns es reuniran les forces sindicals contràries per plantejar possibles convocatòries de vaga a la sanitat pública el dies 13 i 14 de desembre. L'aturada d'aquest dimecres s'ha replicat en d'altres centres del territori, tant hospitalaris com d'atenció primària, gestionats per l'ICS. Recordem que la nova proposta de conveni arriba després de gairebé 17 anys en vigència de l'anterior.