El sindicat CATAC-CTS acusa la direcció de l'Hospital Germans Trias d'intentar boicotejar la vaga de sanitaris

El sindicat CATAC-CTS acusa la direcció de l'Hospital Germans Trias d'intentar boicotejar la vaga de sanitaris
Jordi Ribàs / Sara Nicolás
13/12/2023 - 21:00

Badalona - La direcció del Germans Trias i Pujol assegura que s'ha garantit el dret de vaga en tot moment i que es van decretar els serveis mínims en el temps estipulat. En canvi, en declaracions al Badalona 360º, Jesús Frías, delegat de CATAC-CTS a Can Ruti, ha afirmat aquest dimecres que es plantegen demandar el centre per vulnerar el dret a vaga.

Recordem que, precisament aquest dimecres al matí, la vaga de sanitaris s'ha traslladat a les portes del Parlament de Catalunya. Allà, centenars de sanitaris s'han manifestat en el segon dia de reivindicacions coincidint amb la intervenció del conseller de Salut, Manel Balsells. Precisament el conseller ha defensat el preacord arribat al ple, on ha assegurat que el conveni de l'ICS s'ha signat amb 13 dels 15 delegats sindicats. Durant les protestes els sanitaris han demanat la dimissió del conseller amb una pancarta que deia «Tombem el preacord», un conveni que els sindicats asseguren sentir-se capaços d'aturar. Alhora, han manifestat la seva intenció de continuar amb l'aturada indefinida. Amb motiu de la manifestació, s'ha desplegat un dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra davant del Parlament.

La manifestació d'aquest dimecres ha unit els sindicats CATAC-CTS, CGT, SOM Sanitat, SOM Intersindical i la Intersindical, en representació del personal sanitari més enllà de metges i infermeres, i al sindicat Infermeres de Catalunya.

Segons dades reportades pel Departament de Salut, el seguiment de la vaga ha estat d'un 6,7% al torn de matí i d'un 9% al de tarda.