El Sindicat d'Habitatge de Badalona treballarà per garantir un sostre a tots els veïns de la ciutat

El Sindicat d'Habitatge de Badalona treballarà per garantir un sostre a tots els veïns de la ciutat
Judit Larios
24/09/2023 - 18:01

Badalona - El recent creat Sindicat d'Habitatge de Badalona vol lluitar per garantir que tots els veïns de la ciutat tinguin accés a un sostre. L'organització, que ha celebrat el seu acte de presentació aquest dissabte, denuncia les dificultats de la classe treballadora per poder viure de manera digna.

Des del sindicat, reivindiquen el dret a l'habitatge universal davant d'uns preus que titllen d'inassequibles i uns sous estancats. Per això, es proposen fer front al sistema capitalista sumant esforços amb els veïns afectats. Tot i que reconeixen que és un objectiu ambiciós, aspiren a expropiar els pisos buits dels bancs i fons voltors en benefici de les persones sense sostre o en risc de ser desnonades. De fet, alerten que a Badalona s'executen una mitjana de tres desnonaments al dia, tot i que assenyalen que la ciutat pateix altres problemàtiques d'habitatge.

En el cas de Sant Roc i molts barris de Badalona que estan oblidats hi ha talls de llum constants, incendis... quan parlem d'habitatge no es redueix a tenir una casa sinó que sigui digna i tothom hi pugui accedir.

El sindicat organitzarà diverses assemblees arreu de Badalona a partir de l'octubre per donar-se a conèixer i crear una classe treballadora, expliquen, que es doni suport mútuament. Els impulsors asseguren que des que van anunciar la seva creació ja hi ha hagut diversos veïns que s'hi han posat en contacte per demanar ajuda, un fet que, creuen, referma la necessitat que existeixi aquesta eina a la ciutat.