El Teatre Zorrilla estrena la primera funció teatral accessible per a persones amb discapacitat sensorial a Badalona

El Teatre Zorrilla estrena la primera funció teatral accessible per a persones amb discapacitat sensorial a Badalona
Laia Martínez / Carles Tornero
30/11/2023 - 18:48

Badalona - La nostra ciutat estrena demà, 1 de desembre, la primera funció teatral accessible per a persones amb discapacitat sensorial al municipi. El Teatre Zorrilla s'incorpora a la xarxa del projecte Teatre Accessible, que ha ajudat a més de 18.000 persones en els seus 12 anys de trajectòria. S'hi representarà 'El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc', interpretada per Pere Arquillué, a partir de les 20 h.

TRES60 TEATRE ACCESSIBLE
Entrevista al BDN 360º al director de l'ONCE a Badalona, Eduardo González, i a la portaveu de Teatro Accesible, Lucía Mendoza

Imaginin voler anar a gaudir de cultura al teatre però, un cop s'asseuen a la butaca, escolten o veuen amb certa o molta dificultat, i no tenen cap altra alternativa. Això és el que els hi passa a una gran part de la població.

Això és una oportunitat grandíssima perquè Badalona tiri més endavant

El director de l'ONCE a Badalona, Eduardo González:

Des de fa més de 10 anys, el projecte Teatre Accessible ofereix aquesta opció als teatres públics i privats, perquè incorporin mesures com audiodescripció, so amplificat amb auriculars, subtitulació adaptada o bucle magnètic, a través de la plataforma 'Start it'. I és que és un projecte que va començar a Madrid, l'any següent va aterrar a Barcelona i ja són més de 20 teatres arreu de Catalunya que s'hi han sumat. Ara, també arriba a Badalona.

Es fa una obra puntualment, però els teatres no integren en el seu dia a dia l'accessibilitat. Ara ho estan fent

La Lucía Mendoza és la portaveu de Teatre Accessible:

Les persones que vagin aquest divendres al teatre, gaudiran i entraran de ple en una atmosfera creada a partir del monòleg de Pere Arquillué, a set veus, sobre un petit poble, els seus habitants i tot el que amaguen.

📺 Entrevista del Badalona 360º del 30 de novembre de 2023: