El temporal mossega una platja i en reomple una altra

El temporal mossega una platja i en reomple una altra
Sara Nicolás / Mar Martínez / Anna García de Albéniz
06/11/2023 - 15:28

Front Marítim - El govern municipal s'adreça per carta a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, a l'espera de solucions envers les afectacions al litoral pels darrers temporals. Un comunicat que l'executiu badaloní titlla de «toc d'alerta» i que pretén agilitzar mesures urgents per pal·liar la manca de sorra de les platges de la ciutat.

Platja Coco temporal graó 1
Banyistes a la platja del Coco, molt afectada pels temporals. M.Martínez

L'ajuntament reclama mesures urgents al Ministeri

La cadena de temporals de la darrera setmana ha deixat un litoral badaloní ple de contrastos. Des d'una platja del Coco amb una mossegada de la sorra de fins a gairebé tres metres de desnivell, fins a la platja de la Barca Maria, a l'altra punta del litoral badaloní, que ha emergit gràcies a la reposició natural de la sorra. Des de l'àrea de Medi Ambient asseguren que els preocupa aquesta manca de sorra i d'altres afectacions derivades dels temporals, com l'estat deficient en què es troba a algunes zones el Passeig Marítim. Fet que ha propiciat que el govern local exigeixi mesures urgents al Ministeri, com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Sònia Egea.

Platja Barca Maria temporal recupera sorra 1
La platja de la Barca Maria ha recuperat sorra gràcies als temporals. A.Garcia de Albéniz

A la platja del Coco, banyistes que gaudeixen del mar tot l'any, han explicat aquest matí que no havien vist abans un paisatge tan abrupte a la zona. Per accedir a l'aigua amb facilitat han fet sobre la sorra una mena de rampa.

Des del govern local asseguren que enguany no s'ha pogut gaudir d'una temporada de bany normal a Badalona a causa de la manca de sorra. I és que manifesten haver assumit tasques pertanyents al Ministeri de Costes, com la retirada de les runes sorgides. En aquest sentit, l'executiu badaloní denuncia haver-se sentit abandonat pel govern espanyol.