El temporal torna a endur-se sorra de les platges badalonines i deixa desnivells de tres metres

El temporal torna a endur-se sorra de les platges badalonines i deixa desnivells de tres metres
Judit Larios
10/03/2024 - 18:22

Badalona - El temporal de pluja d'aquest cap de setmana ha tornat a deixar seqüeles al litoral badaloní. Les platges més afectades han estat la del Pont del Petroli i la del Coco, on el vent i el fort onatge s'han endut grans quantitats de sorra i han fet aparèixer desnivells de fins a tres metres.

Aquesta ja és una imatge habitual a les platges badalonines després dels episodis de fortes pluges i ventades. La mossegada de la sorra ha comportat que algunes passarel·les de fusta i dutxes hagin quedat sostingudes en l'aire, mentre que els usuaris han hagut de retrocedir per posar la tovallola o passejar. Dissabte, el dia més intens del temporal, l'estació meteorològica del Museu de Badalona va arribar a registrar 25,1 litres de precipitacions per metre quadrat. A l'aiguat, se li van sumar les ratxes de vent, amb pics de més de 61 quilòmetres per hora al matí.

L'alcalde Xavier García Albiol ha tornat a reclamar solucions urgents i ha recordat, a través de les xarxes socials, que el govern espanyol es va comprometre fa un mes a prendre mesures abans de l'inici de la temporada de bany. En concret, es va pactar la regeneració de sorra en els trams més perjudicats per la regressió i la retirada de les restes d'antigues edificacions, que amb la pèrdua de sorra queden al descobert.

platja sorra
El desnivell de sorra a la platja del Pont del Petroli aquest diumenge

platja barca maria
La pluja i el vent també s'han endut sorra de la platja de la Barca Maria