El testimoni de la Maria sobre el matrimoni forçat: 'Era conscient que amb la meva decisió renunciava als meus pares'

El testimoni de la Maria sobre el matrimoni forçat: 'Era conscient que amb la meva decisió renunciava als meus pares'
Sara Nicolás
10/11/2023 - 09:03

Badalona - Imatge: Documental 'No, no quiero', Vértigo Films

Quatre testimonis de dones que expliquen la seva història en primera persona posen la veu del film documental «No, no quiero». Un llargmetratge que s'estrenarà el pròxim 24 de novembre i on s'exposa la realitat desconeguda dels matrimonis forçats i on participa una badalonina: la Maria Islam.

Procedent de Bangladesh, la Maria va instal·lar-se a Badalona quan era molt petita. Ella va créixer dins d'un context occidental i tenia plans de futur, tenia clar que volia continuar estudiant quan acabés la secundària i arribar a la Universitat. No era el mateix destí, però, que els seus pares havien preparat per a la Maria i les seves germanes. Quan la Maria va assabentar-se que volien enviar-la al seu país d'origen per casar-la va decidir avisar de la situació als seus professors d'institut. Un punt d'inflexió a la seva vida, malgrat només tenir 15 anys.

A l'Institut Enric Borràs feia temps que havien detectat l'absència de la Maria nombrosos dies. Estaven al cas que hi havia alguna cosa que no funcionava bé, però no s'imaginaven el que hi havia darrere. Era estiu quan l'Anna Pascual, docent de l'institut, va rebre un missatge de la seva alumna demanant-li ajuda i va haver d'actuar. Malgrat la dura experiència, l'Anna sempre parla del cas de la Maria com un èxit. I és que assegura que cada any es troben amb situacions similars.

La Maria va aconseguir esquivar el destí que els seus pares havien decidit per a ella. Ara el seu objectiu és fer arribar a altres noies que visquin la mateixa situació que hi ha alternatives.

Aquesta vivència va ensenyar a la Maria que la família no només són les persones que et veuen créixer, sinó també aquells que t'estimen incondicionalment. A banda de tota la gent que ha conegut al llarg del camí, manté a la seva germana petita, que en el moment dels fets només tenia 13 anys i amb qui conviu actualment, i a una amiga de tota la vida.