El trasllat del col·lector de Llevant, al seu pas per Badalona, s'iniciarà a finals de 2025

El trasllat del col·lector de Llevant, al seu pas per Badalona, s'iniciarà a finals de 2025
Raquel Moreno Escudero
09/01/2024 - 13:12

Badalona - El trasllat del col·lector de Llevant, que connecta Montgat amb la depuradora del Besòs de Sant Adrià, començarà a finals del 2025, amb uns treballs d'una durada de prop de dos anys i que no afectaria la temporada de bany. Segons ha explicat l'Àrea Metropolitana de Barcelona, aquest 2024 es redactarà el projecte definitiu que modificarà l'actual traçat del col·lector d'aigües residuals al seu pas per Badalona, endarrerint-lo terra endins per protegir-lo dels temporals marítims.

col·lector llevant 3

Les obres de trasllat es licitaran duran el segon trimestre del proper 2025 i s'iniciaran a finals del proper any. A Badalona afectaran els dos trams situats entre el Club Natació Badalona fins el Port, i des del mateix Port de Badalona fins a la depuradora del Besòs, passant pel barri de La Móra. Els treballs s'allargaran durant almenys 21 mesos i tindran un cost aproximat de 18 milions d'euros que assumirà l'AMB, amb fons econòmics provinents de l'Agència Catalana de l'Aigua. La substitució d'aquests dos trams representen el 30% de tot el col·lector, i segons l'AMB permetrà garantir el servei durant els propers 30 anys. Les obres també inclouran la col·locació d'elements de retenció de sòlids als sobreeixidors per evitar que les aigües residuals vessin al mar.

col·lector llevant

El projecte preveu també la descontaminació dels terrenys especialment al seu pas pel barri de La Móra. Un col·lector renovat que no augmentarà la seva capacitat, ja que segons els càlculs hidràulics fets per l'AMB la capacitat actual és suficient per acollir les aigües residuals dels municipis afectats. Recordem que el govern municipal aposta per la construcció de dipòsits pluvials, i preveu la instal·lació de 3 nous al llarg d'aquest mandat.