El Trencant Setges, preludi de la Diada, estrena nova ubicació i format

El Trencant Setges, preludi de la Diada, estrena nova ubicació i format
Àlex Sisó / Berta Soler
08/09/2023 - 22:06

Badalona - El preludi de la Diada de l'11 de setembre ha estat un any més el Trencant Setges, l'activitat en què Òmnium Barcelonès Nord commemora i reivindica el paper dels badalonins i badalonines durant els fets de 1714. Una xerrada històrica a càrrec de l'historiador i periodista badaloní Toni Soler i un concert del cantautor Cesk Freixas han centrat la programació de l'acte, que aquest any ha tingut un format més reduït.

TONI SOLER 1

Més d'un centenar de persones s'han aplegat aquest divendres al carrer de la Mercè. Enguany el Trencant Setges ha estrenat nou emplaçament, ha deixat la platja dels Pescadors per traslladar-se fins a aquest carrer del Centre de Badalona, davant de la seu d'Òmnium i a tocar també de la darrera casa on va viure Pompeu Fabra abans del seu exili. Ho ha explicat l'Oriol Lladó, membre de la Junta d'Òmnium Barcelonès Nord.

Un dels protagonistes de la jornada ha estat el badaloní Toni Soler, qui ha fet una xerrada històrica on ha reflexionat sobre les diferències i similituds entre la Catalunya del 1714 i l'actual.

Despres de la xerrada de Soler, el cantautor Cesk Freixas ha delectat els assistents amb un concert on ha interpretat diversos temes que han posat punt final a l'acte.

freixas ok

Durant el Trencant Setges, la seu d'Òmnium Badalona ha obert les portes per oferir una visita guiada a l'exposició del grup REM, una associació d'artistes creada el 1957 amb l'objectiu de transformar el panorama cultural de Badalona en una època de repressió.

expo ok