El Viver acull una campanya de sensibilització en el Dia Mundial del Ronyó

El Viver acull una campanya de sensibilització en el Dia Mundial del Ronyó
Anna García de Albéniz
14/03/2024 - 15:39

Badalona - Avui , el 14 de març, es commemora el Dia Mundial del Ronyó. En aquesta jornada, i com a tasca de sensibilització per prevenir la malaltia renal crònica, professionals de l'Hospital Germans Trias han fet analítiques diagnòstiques a més de 150 treballadors municipals així com també a regidors de govern a les oficines del Viver. L'any passat el centre badaloní va realitzar un total de 115 trasplantaments.

La malaltia renal crònica és asimptomàtica en les fases més incipients. En aquest aspecte recau la importància de fer un seguiment adient dels controls pertinents amb les analítiques de sang i d'orina. D'aquesta manera, apunten des de l'hospital, es poden detectar els casos de forma precoç i alentir l'evolució de la malaltia. Segons Jordi Ara, nefròleg del Germans Trias i gerent territorial de l'àrea metropolitana nord de l'ICS, l'objectiu és detectar-la a temps per evitar la diàlisi i en el casos més extrems, el trasplantament del ronyó. Una patologia diu, infradiagnosticada per la manca de símptomes aparents.

L'Hospital Germans Trias i Pujol, i segons les dades preliminars de l'Organització Catalana de Trasplantaments, el 2023 va realitzar 115 trasplantaments, 106 d'ells renals i 9 pancreàtics. La xifra, doncs, supera les 101 intervencions realitzades el 2022. Més de 150 treballadors de la plantilla municipal ha participat en la iniciativa impulsada per l'hospital badaloní. També s'han fet una analítica diversos regidors de govern així com també l'alcalde Xavier Garcia Albiol.

WhatsApp Image 2024-03-14 at 15.34.13