El vot per correu arriba a xifres de rècord

El vot per correu arriba a xifres de rècord
Albert Guerra
10/07/2023 - 20:30

Badalona - Queden menys de dues setmanes per les eleccions generals anticipades i enguany, a Badalona, la modalitat del vot per correu ha superat totes les expectatives. Tot i que encara falten de tres dies perquè acabi el termini de sol·licitud del vot per correu, ja s'ha establert rècord de participació. Amb una mitjana de prop de 440 persones al dia i pics com el de dilluns passat, on més de 800 ciutadans van anar a sol·licitar el vot per correu, l'oficina de Correos, a Coll i Pujol, ha arribat a xifres de rècord absolut.

De fet, la companyia ja havia fet una crida perquè els votants no esperin fins a l'últim dia de termini per portar el vot i d'aquesta manera agilitzar tràmits i evitar temps d'espera. Qualsevol ciutadà és lliure de votar per correu i no hi ha cap mena de requisit, però la majoria dels votants que ho han fet hi han acudit abans perquè el dia de les eleccions estan de vacances o bé perquè treballen. Escoltem a la Bexy, la Laia i l'Albert, tres dels ciutadans que ja han fet la sol·licitud del vot per correu:

El vot per correu es pot sol·licitar fins aquest dijous de dues formes, via web o a les oficines físiques de Correos. Si se sol·licita en línia, un carter portarà a casa els sobres i les paperetes i només s'haurà d'anar a les oficines un cop per entregar-los. Per fer-ho de manera presencial, primer s'ha d'omplir un formulari amb les dades personals del votant a l'oficina física. En pocs dies, es rebran a casa les paperetes perquè després el ciutadà torni a l'oficina per fer-ne l'entrega. El lliurament l'ha de fer el mateix elector, però en cas de no poder acudir personalment, el ciutadà podrà autoritzar a una altra persona presentant una autorització signada.