El XXIV Festival de Música Antiga de Tiana comença el 20 d'abril

El XXIV Festival de Música Antiga de Tiana comença el 20 d'abril
Sílvia Villarroel
17/04/2024 - 16:18

Tiana - Amarante, amb la veu de Fernanda Sánchez obrirà la vint-i-quatrena edició el festival de música antiga de Tiana que oferirà quatre concerts entre el 20 i el 28 d'abril. Un concert que es farà el dissabte 20 d'abril a dos quarts de set de la tarda a la Sala Albéniz.
El Tiana Antica 2024 oferirà una analogia entre la música anglesa i francesa dels segles XVI i XVII. Ambdues coincidien en una cosa: la poesia i la música lligada.


La integració en la dansa històrica i la inclusió de coreografies ancestrals juguen un paper molt important en el repertori d'Il Gesto Armónico, que actuarà el diumenge 21 d'abril a la Masia de Can Riera. En aquest concert es podrà gaudir d'una interpretació de Haydn amb un autèntic violí barroc del compositor i escoltar les mateixes peces que van sonar quan el van construir.

En el Tiana Antica s'intenta que la majoria dels instruments siguin originals, tot i que no tots sobreviuen al pas del temps. És per això, que es fan moltes reconstruccions basades en plànols, dibuixos o pedres que s'han trobat de l'època medieval i d'altres segles de la història.

El Festival s'allargarà fins al cap de setmana del 27 i 28 d'abril. Dissabte 27 José Luis Pastor especialista en corda polsada, un dels instruments estrella del festival, farà a la Sala Albéniz una xerrada a les sis de la tarda, seguida d'un concert on farà recorregut amb la guitarra des de l'edat mitjana fins als nostres dies. Diumenge 28 Qvinta Essençia, un dels grans conjunts de la música del Renaixement, clourà el Tiana Antica d'aquest 2024 a la Masia de Can Riera a dos quarts de vuit del vespre.

Les entrades estan disponibles a taquilla o al web entrapolis.com.