Eleccions 12-M, els col·legis electorals obren sense incidències

Eleccions 12-M, els col·legis electorals obren sense incidències
Emma Teixidó Rey
12/05/2024 - 09:33

Badalona - Obertura sense incidències del col·legis electorals aquest diumenge 12 de maig en que 155.420 badalonins estan cridats a exercir el seu dret a vot a les eleccions al Parlament de Catalunya. El municipi compta amb 44 col·legis electorals amb 256 meses.

Com a novetat, el Centre Cívic de Dalt de la Vila no és col·legi electoral i els ciutadans que en processos anteriors han votat en aquesta seu ho fan a l'Escola Jungfrau, situada al carrer Vila Vall-llebrera sense número. Tots els afectats han rebut la notificació del canvi a través de la targeta censal.

A Catalunya, aquest 12-M, un total de 5.754.931 catalans estan cridats a votar. Els electors podran podran fer-ho fins les vuit del vespre. Arreu de Catalunya hi ha 2.695 col·legis i 8.940 meses. Una de les novetats d'aquest 12-M és que tots els centres de votació disposen per primera vegada d'una tauleta que ha de permetre agilitzar la tramesa de dades. El Govern ha repartit tauletes als 4.108 representants de l'administració dels diferents col·legis per a la transmissió de dades de votació durant la jornada electoral.

També arreu de Catalunya s'ha posat en marxa el dispositiu de seguretat amb motiu de la jornada electoral, que compta amb 4.300 agents dels Mossos i 3.000 de les policies locals.

El resum de la jornada electoral a Badalona es pot seguir aquest vespre, a les 20h, en un informatiu especial a Televisió de Badalona, coincidint amb el tancament dels col·legis electorals. Els resultats de la jornada electoral, tant pel que fa a les dades de participació com als resultats provisionals amb el 100% dels vots escrutats, es pot seguir al web resultats.eleccionsparlament.cat.

L'endemà de les eleccions l'Ajuntament facilitarà els resultats per barris. Recordem que les últimes eleccions pel govern català van participar 71.072 persones a la ciutat, més d'un 45% de la població amb dret a vot.