Els afectats de Can Bofí Vell demanen la reobertura del servei recollint firmes

Els afectats de Can Bofí Vell demanen la reobertura del servei recollint firmes
Sara Nicolás / Martí Vinyes
22/05/2024 - 20:32

Badalona - Els usuaris de Can Bofí Vell i les entitats socials de la ciutat engeguen una recollida de firmes per reclamar la reobertura de l'alberg i el menjador social. Després de més de tres setmanes des del tancament, la majoria dels afectats continuen dormint al ras i sense cap alternativa d'alimentació a banda de les mostres de solidaritat.

La plataforma Badalona Acull ha començat a organitzar l'ajuda als usuaris de Can Bofí Vell. I és que l'entitat es mostra sorpresa per la quantitat de persones que s'han ofert per donar-los suport. D'aquesta manera, Badalona Acull ha reunit un grup de voluntaris per coordinar les donacions d'aliments i la recollida de firmes, que s'està fent a la Plaça la Vila.

REUNIÓ BDN ACULL CAN BOFÍ VELL  (2)

La Lourdes és una de les voluntàries que s'ha adreçat a la plataforma. En el seu cas, ha acollit a casa seva al Douniane, qui feia anys que vivia a Can Bofí Vell quan va tancar l'equipament. Tots dos es van conèixer jugant escacs a El Círcol i tant ella com altres companys s'han organitzat per oferir-li un sostre durant uns mesos.

Recordem que el govern local es mostra contrari a la reobertura de l'equipament, que va tancar el passat 29 d'abril després d'impagaments a l'empresa gestora des de 2021. L'executiu assegura estar treballant en una alternativa a Can Bofí Vell i que, mentrestant, els afectats són atesos per Serveis Socials.