Els afectats pel desnonament de Calderón de la Barca reclamen que l'alcalde els rebi i els doni explicacions

Els afectats pel desnonament de Calderón de la Barca reclamen que l'alcalde els rebi i els doni explicacions
Raquel Moreno
14/12/2023 - 14:12

Badalona - Les vuit famílies afectades que aquest divendres seran desnonades de l'edifici on viuen al carrer Calderón de la Barca han presentat una instància a l'Ajuntament de Badalona demanant una reunió formal amb l'alcalde Xavier Garcia Albiol. Volen que els expliqui personalment perquè els acusa de conflictius en els dos vídeos publicats a les xarxes socials, on denuncien, només diu mentides sobre ells sense cap mena de prova.

instància albiol calderon 5

Prop d'una vintena de persones han acompanyat els afectats a les portes de les oficines municipals d'El Viver, on les tècniques de serveis socials han anat atenent cas per cas, davant la negativa d'Albiol de rebre'ls personalment. D'entre les entitats de suport presents s'hi trobava la Plataforma Sant Roc Som Badalona, a qui Serveis Social ha negat l'entrada per acompanyar-los. Les famílies que hauran de deixar casa seva no tenen una alternativa habitacional més enllà de tres nits al centre d'emergències de Barcelona que Serveis Socials els ofereix un cop siguin desnonats.

instància albiol calderon 4

Representants dels grups municipals d'ERC, Badalona En Comú Podem i Guanyem han mostrat el seu suport als afectats i asseguren que també demà divendres seran presents davant l'immoble. El Sindicat de l'Habitatge de Badalona ha convocat una manifestació a dos quarts de 9 del matí al carrer de Calderón de la Barca número 79, i la Plataforma Sant Roc Som Badalona hi serà a partir de les 9. El desnonament està previst per les 10 del matí.