Els alcaldables coincideixen en la diagnosi de la ciutat en el debat de Badalona Comunicació

Els alcaldables coincideixen en la diagnosi de la ciutat en el debat de Badalona Comunicació
M. López / J. Ribàs / J. Larios / S. Soldado / R. Moreno / M. Martínez / A. Valero
25/05/2023 - 20:59

Badalona - Unanimitat en la diagnosi de la situació de la ciutat, tant en termes socials com en la situació de paràlisi que pateix l'administració. En el debat electoral a la Televisió de Badalona, l'únic que s'ha fet a la ciutat amb els principals alcaldables, els actuals membres del govern han defensat les polítiques fetes els passats divuit mesos i han coincidit a criticar l'antic govern d'Albiol. El candidat popular s'ha limitat a reivindicar un govern fort que doni estabilitat política a la ciutat.

En el bloc temàtic sobre habitatge i vulnerabilitat, Garcia Albiol proposa un acord amb la Sareb per oferir pisos amb lloguer assequible. Rubén Guijarro li ha retret, però, que el popular ja havia fet una promesa semblant el 2020, però mai es va arribar a dur a terme. El candidat socialista ha anunciat que, si torna a ser alcalde, en els pròxims quatre anys es construiran 700 pisos a la ciutat a preu assequible.

Hem aconseguit que Badalona deixi d'estar aïllada; els propers 4 anys es construiran 700 pisos a preu assequible

Segons Albiol, amb els únics 7 solars municipals disponibles que hi ha a la ciutat, això és impossible.

És impossible construir 700 nous habitatges públic perquè en els 7 solars que tenim a Badalona només hi caben 250

Per revertir els problemes de vulnerabilitat de les famílies, el candidat d'Esquerra Republicana, Àlex Montornès, aposta per un canvi de model econòmic perquè Badalona deixi de ser una ciutat dormitori. Pel que fa a l'habitatge, Montornès, proposa elaborar un cens de pisos que siguin propietat de grans tenidors perquè la Generalitat els pugui expropiar.

És important fer un cens dels habitatges buits que estan en mans de fons voltors, hem de mirar quants porten 2 anys buits i que la Generalitat els pugui expropiar

El candidat a l'alcaldia per BDNsuma, Àlex Romero, assegura que l'actual administració no pot prometre construir 700 habitatges socials, si encara no se n'ha construït cap en el darrer any. Diu que s'ha de deixar de pensar tant en el futur i començar a créixer en el present.

Hem de ser realistes, no podem demanar 700 si en la seva administració de 18 mesos encara no n'hem construït 100

Durant el debat també s'ha parlat de seguretat. Des de Junts, David Torrents demana que deixi de polititzar-se aquest àmbit. A més, acusa Garcia Albiol d'incrementar la sensació d'inseguretat amb la seva manera de fer política.

El màxim creador de la inseguretat subjectiva, que és aquell sentiment que tenim sense haver patit un delicte, és aquest senyor (a Albiol)

Garcia Albiol manté que la seguretat és la seva prioritat i assegura que els robatoris han augmentat de manera exponencial durant el darrer any. Per la seva banda, la candidata de Guanyem Badalona ha defensat el model de seguretat que va implantar durant el seu mandat. Dolors Sabater assegura que va permetre reduir la delinqüència i augmentar la sensació de seguretat. Per això, Sabater aposta per recuperar aquell model i dotar-lo de recursos.

Al 2018 ja vam avaluar un model com a bo, no cal que ens l'inventem, només cal reforçar-lo i seguir-lo posant en marxa

Sobre el model policial que cal a la ciutat, l'actual alcalde proposa un pacte que inclogui a tothom per millorar la seguretat. Des d'esquerra, en canvi, Àlex Montornès creu que no cal un pacte i que el que s'ha de fer és incrementar la plantilla i invertir en material. Des dels comuns, Aïda Llauradó defensa que s'inverteixin més recursos en l'àrea de seguretat.

No cal inventar-nos noves regidories, tenim la de seguretat, el que hem de fer és posar-li recursos

El debat s'ha tancat parlant del model de ciutat. Un moment en què els partits que governen han aprofitat per defensar la feina feta en els darrers mesos i en exposar projectes futurs, com el d'una ciutat intel·ligent. El candidat popular, en canvi, defensa que abans de parlar de futur s'han de resoldre problemes del dia a dia, com ara l'estat dels equipaments.