Els alumnes badalonins exposen en maquetes «Els patis que volem»

Els alumnes badalonins exposen en maquetes «Els patis que volem»
Martí Vinyes
29/05/2024 - 20:44

Badalona - Aquest dimecres s'ha inaugurat l'exposició «Els patis que volem» situada a la plaça de la Vila. La mostra compta amb 60 maquetes fetes per alumnes d'escoles i dels 42 centres socioeducatius que formen part Consell d'Infants de Badalona, que mostren com serien els seus patis escolars ideals.

Aquesta iniciativa va néixer a partir de l'encàrrec que va fer la regidora d'educació, Vanessa González, als nens i nenes representants del CIB. En aquest els demanava que elaboressin propostes per millorar l'espai i l'ús dels patis de les escoles de la ciutat. Després d'un procés de reflexió sobre quines mancances tenien aquests espais i quines millores volien implementar, els alumnes van començar a muntar les maquetes.

Segons els centres educatius aquest projecte ha provocat que els alumnes se sentin protagonistes i que les seves opinions sobre la seva escola són escoltades, a més a més d'aprendre a col·laborar i a escoltar les opinions dels altres.

Les maquetes juntament amb el resultat de l'estudi realitzat formaran part de l'informe que s'entregarà a la regidora d'ensenyament. Està previst que entre el plenari del 5 de juny i el del pròxim novembre, la regidora comuniqui al CIB quines iniciatives durà a terme l'Ajuntament a curt, mitjà i llarg termini per millorar els patis dels centres escolars públics de la ciutat. La mostra es podrà visitar fins al pròxim dimarts quatre de juny de nou del matí a vuit del vespre a la planta baixa de la Casa de la Vila.