Els alumnes de 5è de l'Escola Rafael Alberti impulsen un projecte sobre els punts no accessibles a Llefià

Els alumnes de 5è de l'Escola Rafael Alberti impulsen un projecte sobre els punts no accessibles a Llefià
Àlex Valero / Laia Martínez
02/06/2023 - 21:20

Badalona - Els alumnes de 5è de l'Escola Rafael Alberti han impulsat un projecte per marcar aquells punts que no són accessibles al barri de Llefià. Una iniciativa que ha sorgit al primer trimestre quan una companya de classe, que va en cadira de rodes, tenia moltes dificultats per accedir a diferents llocs.

Amb aquesta situació, els alumnes s'han plantejat com fer-ho tot més fàcil per ella. És aquí quan han decidit sortir al carrer a observar les voreres i a mesurar-les, detectant així que moltes parts del barri no són accessibles. Per avisar d'aquests perills, han realitzat diferents senyals que adverteixen de carrers estrets, de terres lliscants o de desnivells, entre altres. Els alumnes de 5è asseguren que han après valors com els de l'empatia i es mostren satisfets perquè la seva companya ja pot fer tasques com baixar al pati sense dificultats, gràcies a unes rampes que ha creat la Fablab de Poblenou.

WhatsApp Image 2023-06-02 at 16.45.30 (1)

Aquest projecte també ha estat tot un benefici pels veïns de Llefià, ja que han agraït a nens i professors haver impulsat una iniciativa que la consideren molt necessària. Ho explica Marina Vicens, professora de 5è de l'Escola Rafael Alberti.

S'ha dut a terme durant el segon trimestre i part del tercer. Per falta de temps, només han analitzat els carrers que envolten l'escola i jan trobat moltes dificultats d'accessibilitat. És un problema, diuen, que s'estén per tot el barri.