Els anestesiòlegs surten de quiròfan i s'adapten a altres àrees

Els anestesiòlegs surten de quiròfan i s'adapten a altres àrees
Sara Nicolás
20/09/2023 - 15:46

Badalona - Cada vegada són més els procediments mèdics que es realitzen fora de quiròfan però que incorporen activitat anestèsica. Durant l'any passat, l'Hospital Germans Trias i Pujol va xifrar en més de 10.000 les proves que van precisar el Servei d'Anestèsia sense tractar-se d'intervencions quirúrgiques.

L'avenç de la medicina moderna ha permès dur a terme procediments intervencionistes que substitueixen algunes tècniques quirúrgiques. Procediments digestius, endoscòpies respiratòries i proves cardíaques són algunes de les intervencions que no tenen lloc a quiròfan on la figura de l'anestesiòleg s'ha començat a incorporar més sovint. Un gran repte pels professionals del Servei d'Anestèsia, que es troben endinsats en un aprenentatge continu d'adaptació a àrees fora de quiròfan. La Mònica Rodríguez és coordinadora d'anestèsia a l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Això va suposar la incorporació dels anestesiòlegs a àrees que no estaven preparades. Hem d'oferir als pacients la mateixa seguretat amb la qual treballem als quiròfans.

En aquesta nova faceta que els anestesiòlegs ja fa 15 anys que van posar en marxa, els professionals treballen conjuntament amb infermeres amb capacitació anestèsica. Es tracta d'un perfil del qual s'ha incrementat la necessitat als hospitals arrel l'augment de sedacions i anestèsies generals fora de quiròfan.