Els arbres secs de la Serralada de Marina que no siguin un perill no es talaran

Els arbres secs de la Serralada de Marina que no siguin un perill no es talaran
Judit Larios
19/02/2024 - 22:28

Badalona - La Diputació de Barcelona no preveu talar els arbres secs de la Serralada de Marina que no suposin un perill. El motiu és que treure els arbres que es troben aïllats, assenyala, té un cost econòmic molt elevat. L'afirmació s'ha fet arran que l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, demanés aquesta setmana la retirada urgent de l'arbrat mort de la zona boscosa del parc.

L'ajuntament colomenc ha demanat la retirada d'un arbrat que, segons expliquen des de la Diputació, es troba en una finca. Això facilita la seva tala i transport, a diferència dels arbres que estan escampats enmig del bosc. En aquest cas, la tasca d'enretirar-los un per un suposa una despesa molt alta. Quique Rasche, del servei de gestió dels parcs naturals de la DIBA, ho ha detallat en una entrevista al Badalona 360.

A Santa Coloma és una finca pública amb una massa més o menys contínua d'arbres afectats i es fa un tractament com en un jardí. Al bosc, tot i que ho sembli no tots estan afectats. Has de triar quins no tiren endavant i això vol dir anar un per un.

Per això, es mantindran els arbres que no suposin un perill per a la xarxa viària, estiguin a prop d'una casa o puguin afectar la línia elèctrica, per molt que estiguin morts. De fet, des de la Diputació expliquen que habitualment es procura mantenir un cert nombre d'arbres vells als boscos perquè són l'hàbitat d'alguns éssers vius. Això sí, els arbres secs, admeten, són més propensos a les plagues d'escarabats, com en el cas de Santa Coloma.