Els barris de Llefià i Sant Roc concentren els percentatges més alts de pobresa infantil i severa

Els barris de Llefià i Sant Roc concentren els percentatges més alts de pobresa infantil i severa
Berta Soler Mercader
19/12/2023 - 15:59

Badalona - Un 46% de llars dels barris de Llefià i Sant Roc de Badalona es troben en risc de pobresa infantil i un 25% en situació de pobresa severa. Així ho indiquen les dades que recull l'última actualització de l'Atles de Distribució de la Renda de les Llars, elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística. En aquest sentit, el Casal dels Infants ha alertat que, tot i que la proporció d'infants en risc de pobresa ja és “alarmant” al conjunt de Catalunya, cal posar el focus on la xifra s'enfila.

L'associació alerta que la pobresa infantil arriba a la meitat dels menors de 23 districtes de tot Catalunya. Entre els de més risc, destaquen el de la Mina de Sant Adrià de Besòs, amb un 57%, i el de Fondo de Santa Coloma de Gramenet, amb un 53%. Pel que fa a la pobresa severa entre menors, que correspon al percentatge d'infants que viuen en llars amb ingressos inferiors al 60% de la mediana de tot l'estat, el districte de La Mina torna a situar-se en primera posició, amb un 32%.

La directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, assegura que aquestes dades demostren que en els últims anys no s'ha invertit prou per garantir el benestar dels infants allà on més cal. A més, ha apuntat que els resultats de l'informe PISA tenen molt a veure també amb les desigualtats educatives, que mostren com l'aprenentatge s'agreuja, afirma, amb factors com la segregació escolar.

En aquest sentit, Balaguer ha insistit en la necessitat que les administracions garanteixin el finançament i els recursos suficients perquè es doni cobertura a tots els infants i adolescents que necessiten fer-ne ús. A més, el Casal dels Infants ha llançat la campanya “Protegim la il·lusió”, des d'on la ciutadania pot col·laborar amb donatius per destinar-los als 55 serveis socioeducatius que impulsa l'entitat.